Τετάρτη 4 Αυγούστου 2010

The butterfly effect..



Εχετε αναρωτηθει ποτε τι θα γινοταν αν υπηρχαν παραλληλα συμπαντα οπου εμεις θα ζουσαμε αλλες εκδοχες του εαυτου μας; Που θα ακολουθουσαμε ενα απο τα δεκαδες δρομολογια που ανοιγονται μπροστα μας αλλα εμεις πρεπει καθε φορα να παρουμε μονο ενα? Αραγε ειναι το σωστοτερο? Αραγε τα πραγματα θα ηταν καλυτερα αν καναμε αυτο και οχι το αλλο? Πως θα νιωθαμε αν μπορουσαμε για λιγο να ριξουμε μια κλεφτη ματια στην δευτερη επιλογη μας? 

Αυτο ειναι ενα απο τα αγαπημενα μου φιλοσοφικα ερωτηματα, τα οποια λατρευω να παρακολουθω σε ταινιες και σειρες.Το γνωστο και μη εξαιρετεο φαινομενο της πεταλουδας διδασκει οτι καθε επιλογη μας οδηγει σε μια ατερμονη αλληλουχια γεγονοτων τα οποια ειναι τοσο αρηκτα δεμενα αν και σπανιως αυτο ειναι εμφανες απο την αρχη. Δεν ξερω αν το φτερουγισμα μιας πεταλουδας στα Τρικαλα δημιουργει τσουναμι στην Χαβαη, αλλα εχω νιωσει πολλες φορες αυτην την απολυτη αλληλουχια που με συναρπαζει και ταυτοχρονα με τρομαζει.


Σε ενα παραλληλο συμπαν πριν 7 χρονια δεν θα ειχα πει το αμιμητο"γιατι να γινω δασκαλα αφου βγαζω τοσα μορια παραπανω?τουλαχιστον σαν φιλολογινα θα κανω ιδιαιτερα, δε θα μαι μονιμως αδιοριστη". Ημουν σοφο κοριτσακι στα 17.

Σε ενα παραλληλο συμπανν θα ειχα ακουσει ολους αυτους που με προειδοποιησαν οτι καποιοι δεν αξιζαν ουτε την προσοχη ουτε την αγαπη μου και θα χα γλυτωσει πολλα φαια κυτταρα, πόλυ χρονο και πολυ στεναχωρια.

Σε ενα παραλληλο συμπαν εχω ηδη κοψει καλημερες σε αυτους που δεν αντεχω αλλα ανεχομαι για λογους που δεν μπορω παντα να ελεγξω.

Στο ιδιο παραλληλο συμπαν, λεω παντα την γνωμη μου τοσο ξεκαθαρα και δεν αναλωνομαι σε ασκησεις θαρρους μεχρι να ανοιξω το ρημαδι, εχοντας ηδη χασει δεκα καλες ευκαιριες να δικαιωθω.

Σε διπλανο παραλληλο συμπαν εχω ηδη καψει μερικα απο τα τραγικα ρουχα που χω φορεσει κατα καιρους και αγοραζω μονο οτιδηποτε ειναι η προσωποιηση της τσαχπινιας.

Σε ενα παραλληλο συμπαν εχω αγνοησει την μανουλα που ανησυχει για τα μηχανακια και εχω βγαλει διπλωμα γλιτωνοντας πολλους κυκλους για παρκαρισμα και ακομα περισσοτερα λεφτα για βενζινη.

Σε καποιο απο αυτα τα συμπαντα εμμενω στις αποψεις μου και δεν με πιανουν τα χαζο ενοχικα μου.

Σε καποιο απο αυτα τα συμπαντα δεν εχω παει στην συναντηση του gtvs πριν δυο χρονια και εχω χασει μερικα υπεροχα πλασματα. Και ο κολλητος μου δεν εχει γνωρισει την τωρινη κοπελια του και φιλη φιλου μου απο εκει.

Σιγουρα σε ολα τα αλλα συμπαντα, εχω διαβασει οτι βιβλιο θελω, εχω δει οτι ταινια εχω σταμπαρει, εχω ταξιδεψει σε ολο το κοσμο, εχω 2 μετρα ποδια, ειμαι ηδη διασημη για κατι γαματο και αυτοκαμαρωνομαι. Ναι, το κανω και τωρα αυτο, αλλα δεν μετραει.

Σε ενα αλλο συμπαν τρωω ολα τα σωστα φαγητα, κανω γυμναστικη, κοιμαμαι κανονικα, δεν ταραζομαι,ειμαι μια κινουμενη οπτασια.

Σε παραδιπλανο συμπαν εχω παει Ερασμους αντι να φοβηθω το ρισκο. Η εχω βρει το απολυτα χρησιμο μεταπτυχιακο και το χω κανει. Και εχω παρει δεκα. Μπορει και συγχαρητηριο γραμμα απο τον πρυτανη. 

Δεν ειμαι σιγουρη σε πιο συμπαν απο ολα, αλλα κανα δυο φορες που επρεπε να μιλησω η να ρισκαρω το κανα και δεν περασα μετα ατελειωτο καιρο μετανιωνοντας.Και σιγουρα δεκα φορες που συμβιβαστηκα, δεν υπαρχουν σε αυτο το τοσο κουλ συμπαν.

Αλλα το μονο σιγουρο ειναι οτι σε ενα συμπαν εχω ηδη παντρευτει τον Τζονι Ντεπ και ζουμε στον αμπελωνα του στην Γαλλια.-

Εσεις αραγε τι θα θελατε να μπορουσατε να δειτε απο αλλη οπτικη;


9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

simasia telika exei, sto simpan pou zoume tora, ston kosmo pou mporoun na doun ta gimna mas matia, ti epilegoume k ti vazoume os proteriotites stin zoi mas! me liga logia gia ti agonizete o kathenas stin zoi tou... pio oniro paleyei na pragmatopiisei.. ;) distixos poles fores syin zoi mas trexoume k paleyoume gia onira k katastasis pou den aksizoun pragmatika! stef.

eva είπε...

Ποσο δικιο εχεις να ξερες..

Ανώνυμος είπε...

egv se ena parallilo sumpan eimai o nikos ganos,exw vgalei polla lefta kai den xreiazetai na parw ptuxio i na doulepsw,lol
anwnumos thaumastis

Ανώνυμος είπε...

ego se ola ta sybanta eimai o idios.

anwnumos thavmastis o 2os o methysos

Ανώνυμος είπε...

file,auto to parallilo sumpan pou i eua odigei mixani poso ma poso epikinduno einai???anwnumos thaumastis o 3 o sofos

Ανώνυμος είπε...

gms ta sofe, afto to paralilo syban mallon aftokatastrafike

anwnumos thavmastis o 4os o megaloprepis

Ανώνυμος είπε...

egw proteinw na zeis tin zwh opws erxetai,me ta kala tis kai ta asxima kai na prospatheis na ftiaxeis ti zwh sou me ta dedomena pou exeis.
0 5os o leontokardos

Ανώνυμος είπε...

Εγω σε καποιο παραληλο συμπαν θα ημουν αντιδημαρχος σε μαγευτικη επαρχιακη πολή.

Ταπεινο κυκλάμινο

Ανώνυμος είπε...

kserw poso dikio exw, alios den tha to egrafa ;P lol
stef.