Τρίτη 7 Ιουνίου 2011

Hangover 2(2011)


"We love to party!"

Περίληψη:

Δυο χρόνια μετά το πρώτο Χαγκόβερ τους, οι τρεις φίλοι ετοιμάζουν ταξίδι σε άλλη γη, σε άλλα μέρη. Αυτή τη φορά παντρεύεται ο Στου, στην εξωτική Ταϊλανδή και προφανώς οι κολλητοί του, δεν θα μπορούσαν να μη του ετοιμάσουν ένα αξιομνημόνευτο πάρτι. Ο ίδιος όμως, θέλει κάτι απλό και ταπεινό και έτσι απλά πίνουν μπύρες και τρώνε ζαχαρωτά στην παραλία. Λίγες  ώρες μετά καταλήγουν με ένα τατουάζ, μια μαϊμού, έναν αγνοούμενο και τεράστιο κενό μνήμης. Άραγε ο γάμος θα γίνει?


Η ταπεινή μου άποψη:

Το πρώτο Χαγκόβερ ήταν εξαιρετική κωμωδία, από αυτές που βγαίνουν μια στο τόσο και τις θυμόμαστε για άλλο τόσο. Είχε γέλιο μέχρι δακρύων, απίστευτες καταστάσεις, αγωνία για το τι παλαβό θα συμβεί μετά και φυσικά είχε τις πιο απόλυτες καφρίλες. Επίσης, είχε την κινούμενη φλέβα κωμικού χρυσού, τον Γαλιφιανακη.

Το μεγάλο στοίχημα λοιπόν, ήταν αν το Χαγκοβερ 2 θα μπορούσε να φτάσει ή ακόμα και να ξεπεράσει το υπέροχο πρώτο. Η αλήθεια είναι ότι εκτός από την αλλαγή γαμπρού και σκηνικού όλα τα υπόλοιπα είναι ακριβώς μα ακριβώς τα ιδία. Ιδία σειρά γεγονότων, πανομοιότυπες ανατροπές, η αυτοαναφορικοτητα σε όλο της το μεγαλείο. Ως προς το σενάριο, η λογική του χιούμορ είναι ίδια, ένας συνδυασμός, έξυπνου χιούμορ, καφρίλας, χοντροκοπιάς και γλυκών σκηνών. Άρα το Χαγκοβερ 2 είναι καλή ή κακή ταινία?

Αν με ρωτάτε, θεωρώ ότι είναι εξαιρετική κωμωδία. Πολλοί είπαν ότι ο Τοντ Φίλιπς απλά αντέγραψε ξεδιάντροπα τον εαυτό του και μετά ξαναπώλησε χρυσό το ίδιο προϊόν που τον είχε κάνει υπερεπιτυχημενο πριν δυο χρόνια. Ε και? Αφού το πρώτο ήταν υπέροχο γιατί να μην το επαναλάβει? Δεν φτιάχνει βαρύ δράμα, δεν ετοιμάζει οσκαρίκες ταινίες, δεν θέλει να δείξει πιο σοβαρός από ότι είναι, στο φινάλε φινάλε, κωμωδίες φτιάχνει.

Ως προς τα τεχνικά κομμάτια της ταινίας τώρα, η σκηνοθεσία είναι πολύ ταιριαστή και πολύ γρήγορη. Η μια σκηνή εναλλάσσεται την άλλη, οι σκηνές δράσης είναι χορταστικές και έντονες και η Μπανγκόκ  αποτελεί το ιδανικό σκηνικό παρακμής και ομορφιάς, απόλυτα ταιριαστό με την ιστορία μας.

Τα τραγούδια είναι πολύ ταιριαστά, ντύνουν ωραία τις σκηνές και γενικά ως προς το στήσιμο δεν νομίζω να παραπονεθεί κάνεις.

Ως προς τις ερμηνείες τώρα, μην περιμένετε τίποτα διαφορετικό από ότι είδατε την πρώτη φορά. Ο Γαλιφιανακης, είναι ακόμα πιο σπούκι, πιο καημένος, πιο παλαβιάρης και παρότι θα μπορούσε να βγει καρικατούρα, νομίζω ότι ισορρόπησε άνετα ανάμεσα στο κωμικό και το γελοίο, χωρίς να την πατήσει.

Ο Έντ Χελμ είναι ο λατρεμένος Στου, ο δόλιος οδοντίατρος που ζει μια ήρεμη, μετρημένη ζωή αλλά όποτε παθαίνει χαγκοβερ γίνεται το απόλυτο πάρτι άνιμαλ, αλάνι από τα λίγα. Δεν είναι μόνο οι ατάκες που λέει, άλλωστε όλοι λένε τα απίστευτα, το θέμα είναι ότι περιφέρεται με το πλέον κακόμοιρο και δυστυχισμένο ύφος σε όλη την ταινία και δεν μπορείς να μην γελάσεις με την φάτσα του. Κάθε φορά δε, που συνειδητοποιεί ότι αυτός έκανε τα περισσότερα έκτροπα από τους άλλους και καταρρέει είναι αληθινή απόλαυση, Άξιος, πανάξιος και δεν του φαινόταν στο Office.

Όσο για τον Μπράντλει Κουπέρ, παραμένει κουκλί ζωγραφιστό και δυστυχώς περιορίζεται σε αυτό. Όσο οι άλλοι ξυρίζουν τα μαλλιά τους, αποκτούν τατουάζ, παθαίνουν διάφορα ο ίδιος παραμένει ατσαλάκωτος και περιφέρει το μπόι του. Δεν έχει καμία ιδιαίτερα αστεία σκηνή, δεν κάνει κάτι ιδιαίτερο, δεν προωθεί την δράση αλλαγή σίγουρα δίνει χαρά σε πολλές γυναίκες.

Η απόλυτη αποκάλυψη όμως, δεν είναι άλλος από τον  Ken Jeong που σε κάθε μα κάθε σκηνή του, κλέβει πανεύκολα την προσοχή. Όσοι έχουμε δει Community ξέρουμε ότι ο αξιότιμος κύριος Jeong αποδίδει τελεία χαρακτήρες των όποιων το μάτι γυαλίζει λίγο. Εδώ είναι ακόμα καλύτερος και πιο ψυχάκι αφού υποδύεται έναν ναρκωμένη μεγαλοκακοποιο με τρομακτικό γέλιο. Αγνή απόλαυση, ακόμα και τίποτα να μην σας αρέσει, ο κύριος Τσαου θα σας μείνει ανεξίτηλος.

Τέλος, ειδική μνεία πρέπει να γίνει στην πιο απίστευτη φατσουλά, έναν υπερήλικα βουδιστή μοναχό που έχει πάρει όρκο σιωπής και τον σέρνουν μαζί με το καροτσάκι του, τα καμάρια μας. Δεν λέει κουβέντα, αλλα είναι  πολύ αστείος.

Από ότι καταλάβατε, δηλώνω ορκισμένη φαν της εν λογω ταινίας και την προτείνω ανεπιφύλακτα. Άλλωστε είναι η ταινια με το Όνειρο του Γαλιφιανακη, την Μαϊμού, το Καπέλο του Αλάν και φυσικά τις απόλυτες Φώτο από την κάμερα τους. Τι άλλο να ζητήσει κάνεις;


Bangkok Has Them Now

Cast

§                     Bradley Cooper as Phil Wenneck
§                     Ed Helms as Dr. Stuart "Stu" Price
§                     Zach Galifianakis as Alan Garner
§                     Justin Bartha as Doug Billings
§                     Ken Jeong as Leslie Chow
§                     Bryan Callen as Samir
§                     Mason Lee as Teddy
§                     Paul Giamatti as Kingsley

Δεν υπάρχουν σχόλια: