Κυριακή 30 Δεκεμβρίου 2012

A christmas story

Oh, jingle bells, jingle bells

Jingle all the way
Oh, what fun it is to ride
In a one horse open sleigh
Jingle bells, jingle bells
Jingle all the way
Oh, what fun it is to ride

In a one horse open sleigh

Μακάρι το 2013 να φέρει σε όλους. αγάπη και υγεία. Μακάρι τα πράγματα να γίνουν καλύτερα και ο ουρανός λίγο πιο γαλανός(οχι μόνο μεταφορικά αλλά και κυριολεκτικά- θα πεθάνουμε από την μπόχα σε λίγο). Επειδή όμως οι ευχες κανέναν δεν χόρτασαν, ορίστε μια νόστιμη και γρηγορη συνταγή που οχι μονο θα σας γλυκάνει αλλα θα σας βάλει και στο απόλυτα γιορτινό κλίμα.


Φυστικοσοκολατάκια

- 2 ποτήρια άχνη
- 1 κούπα φυστικοβούτυρο
- 230 γρ. βούτυρο
- τριμένο αμύγδαλο
- πραλίνα, κουβερτούρα.

Σε ένα κατσαρολάκι λιώνουμε το βούτυρο με το φυστικοβούτυρο. Στην συνέχεια προσθέτουμε την άχνη και όταν το μίγμα γίνει σφιχτουλουτσικο, κανουμε μπαλάκια με τα δυο χεράκια.  Αν θέλουμε προσθέτουμε στο μίγμα και το τριμένο αμύγδαλο.
Τα αφήνουμε να κρυώσουν στο ψυγείο και στο μεσοδιάστημα λιώνουμε πραλίνα, κουβερτούρα ή και τις δυο μαζί στον μπεν μαρι (ή στο φούρνο, αν βαριόμαστε). Στην συνέχεια βουτάμε τα μπαλάκια στην λιωμενη σοκολάτα και πασπαλίζουμε με το τριμένο αμύγδαλο, τις τρούφες ή οτι άλλο τραβάει η όρεξή μας. 

Τα βάζουμε στο ψυγείο, τρώμε με σύνεση.


 

Αν πάλι τα σοκολατάκια σου φαίνονται μικρά μπορείς πάντα να μπεις εδώ να σπαταλήσεις 2,5 ώρες από τον χρόνο σου, να μπλεχτείς με χρώματά και αρώματα και αργότερα το βράδυ να απολαύσεις αυτά:

























Καλή χρονιά να έχουμε!

Δεν υπάρχουν σχόλια: