Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2013

Best movies- Blogoscars 2013

Κανονικά θα έπρεπε να βάζουμε τις ταινίες σε σειρά ανάλογά με τις προηγούμενές ψήφους. Δεν είμαστε όμως κριτικοί κινηματογραφου ώστε να βάζουμε τσεκ σε όλες τις κατηγορίες και μετά να βγάζουμε ετυμηγορία. Αυτή λοιπόν είναι η λίστα μου για το 2012 με την απόλυτα προσωπική άποψη μου για το τι θα πρότεινα σε κάποιον να δει, αν έψαχνε μια ταινία.


20. Zero dark thirty
19. Cafe de Flore
18. Friends with kids
17. Safety not quaranteed 
16.  Les Miserables
15.  Cosmopolis
14. The amazing spiderman
13. Margaret
12. Silver Linings Playbook
11. Looper





  









And the oscar goes to..

10. Perks of being a wallflower
..γιατι μας εκανε να χαμογελάσουμε, να θυμηθουμε πως ειναι η εφηβεια, να πιστεψουμε οτι το καλο παιδι παιρνει το κοριτσι στο τελος.

9. A royal affair
..  γιατι μας μιλησε για εναν σπουδαιο ανθρωπο, ειχε ωραιο σεναριο και ηταν η πρωτη ταινια εποχης στην οποια δεν επαιζε η Ναιτλι και τα κρινολινα της.

8. Himizu
.. γιατι μας εκανε να συμπαθησουμε μια νεαρη στοκερ, με μανια στα γαλλικα ποιηματα και το μαζεμα πετραδακιων. 

7. The Dark Knight Rises
.. γιατι ο αρχικακος ειχε εναν αναπνευστηρα στην μουρη, αυτοπαρουσιαζοταν ως ΒΑΑΑΑΝΕ και παρολα αυτα ηταν κανονικα τρομακτικος. 

6. Laurence anyways
.. γιατι ενας υπερφιαλος, σχεδον ανηλικος σκηνοθετης με γελοιο τσουλουφι καταφερε να μιλησει για την αγαπη που δεν μπαινει σε καλουπια και δεν επιδεχεται χαρακτηρισμους.

5. Anna Karenina
.. γιατι ηταν μια ταινια στην οποια επαιζε καλα μονο το τρενο, το σεναριο ειχε σχεση με τον Τολστοι οσο εγω με τα Μπολσοι και παρολα αυτα ηταν ο ορισμος του παραφορου ερωτισμου.

4. Holy motors
.. γιατι ηταν εξαιρετικη. Αλλα και ακομα και αν δεν ηταν,  παλι θα ειχε μια θεση στη καρδια μας για τα ξεφτυλικια που υπεστη η βρωμιαρα η Ευα Μεντες που θελει κ Γκοσλιγκ ο κωλος της.

3. Cabin in the woods
..γιατι στο μικρο σπιτι του δασους,γινεται του κουτρουλη ο γαμος με καλεσμενους ζομπι, τερατα, μοβορες μπαλαρινες και μονοκερους.

2. Avengers
.. γιατι ο κακος του ειναι ο ορισμος του γαματου, παροτι το μαλλι του συναγωνιζεται σε γλιτσα το μαλλι του Πλιατσικα.

1. Django unchained
..γιατι ειναι ο ορισμος του καταπληκτικου.


Αντε και του χρονου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: