Σάββατο 7 Μαΐου 2011

Mother's day


  Με τις παγκόσμιες μέρες δεν τα πάω καλά και η αλήθεια είναι δεν τις θυμάμαι ποτέ και για κανένα λόγο. Δεν είμαι από αυτές που γκρινιάζουν του Αγ. Βαλεντίνου και μπορεί να μην ετοιμάζω μεγάλο πάρτι, δε θα σου πετάξω όμως το λουλούδι στο κεφάλι άμα μου το φέρεις. Παρόμοιε αντιμετώπιση έχω και σε όλες τις υπόλοιπες παγκόσμιες μέρες, γιατί θεωρώ ότι πρέπει να είμαστε ευαισθητοποιημένοι κάθε μέρα, όλη μέρα. Παρόλα αυτά, σαφώς και αντιλαμβάνομαι την χρησιμότητα τους, αφού ναι μεν μπορεί να είσαι σωστός όλο τον χρόνο αλλά και μια σπέσιαλ μέρα δεν έβλαψε κανέναν.


Μια τέτοια «σπέσιαλ» μέρα είναι και η αυριανή που είναι η Μέρα της Μητέρας και παρότι ούτε λουλούδια πήρα στην δίκια μου, ούτε γλυκά, ούτε τίποτα, αποφάσισα να αφιερώσω δυο σκέψεις για το τι σημαίνει να είσαι μητέρα και πόσο σπουδαίο ρολό επιτελούν αυτές τις γυναίκες, παρότι δεν παίρνουν πάντα την ανάλογη επιβράβευση.

Μάνα είναι αυτή που γελά με το γέλιο σου, πικραίνεται με την λύπη σου, καμαρώνει τα κατορθώματα σου, νιώθει στο πολλαπλάσιο κάθε συναίσθημα δικο σου.

Μάνα είναι αυτή που ξαγρυπνά διπλά σου όταν αρρωσταίνεις, που σου ετοιμάζει τσάι με το πρώτο βηχαλάκι που ακούει, που αναρωτιέται αν έφαγες ακόμα και αν είσαι ολόκληρο γαϊδούρι και σίγουρα μπορείς να ανοίξεις το ψυγείο και να φας.

Μάνα είναι αυτή που αναρωτιέται αν κρυώνεις, σου δίνει ζακετοάλα ακόμα και αν έξω έχει 30 βαθμούς, που πάντα σε βλέπει σαν μικρό σπουργίτι.

Μάνα είναι αυτή που θα μπει να σε σώσει από όλα τα άδικα του κόσμου και θα είναι η πρώτη που θα κινήσει γη και ουρανό για να βρεις το δίκιο σου. Και σίγουρα δε θα ξεχάσει ποιος υπήρξε κακός απέναντι στο «παιδί».

Μάνα είναι αυτή που θα στερηθεί εξόδους, ρούχα, οτιδήποτε για να σου προσφέρει τα πάντα και θα προτιμήσει να πάρει κάτι για σένα, παρά κάτι για τον εαυτό της.

Μάνα είναι αυτή που θα σε μαλώσει πριν από όλους, που θα αγωνιά πριν από σένα για σένα, που δεν κοιμάται μέχρι να γυρίσεις σπίτι(ένιοτε και αν ζεις σε άλλο σπίτι ).

Μάνα είναι αυτή που θα βγάλεις πάνω της τα νεύρα σου, θα της μιλήσεις απότομα, θα την στενοχωρήσεις, αλλά θα το ξεχάσει με την ταχύτητα του ήχου ακόμα και αν δεν το αξίζεις.

Μάνα είναι αυτή που θα σε καλύψει σε όλους, αλλά μόλις κάνεις κάτι έστω και τόσο δα λίγο σημαντικό, θα βγει να σε διαφημίσει σε πανελλαδικό δίκτυο.

Μάνα είναι αυτή που όταν βγεις πάντα θα φωνάξει «μηηηηηηη πιεις, οδήγα προσεκτικά, πρόσεχε που θα πας» λες και έχεις σκοπό να μεθύσεις, να τρακάρεις και να συμμετάσχεις(άθελα σου) σε όργιο.

Μάνα είναι αυτή που έχει ενσωματωμένο κουμπάκι που επαναλαμβάνει σε ατέρμονη λούπα τις εκφράσεις «όταν κάνεις παιδια θα με καταλάβεις», «ιδια ο πατέρας σου», «έφαγες, ντύθηκες, κοιμάσαι καλά?».

Μα πάνω από όλα μανα είναι αυτή που σε αγαπά, σε φροντίζει, σε μεγαλώνει, σου αφιερώνει την ζωή της, είτε σε γέννησε, είτε όχι.

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ!

Δεν υπάρχουν σχόλια: