Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2012

Μπανανογλυκό


Για τον επόμενό μήνα, δεν έχει σινε-κριτικές γιατί είμαστε λίγο μπιζι κορίτσια. Επειδή ούτε τρου στορις βλέπω να χουμε, ο καλύτερός τρόπος για να μην βγάλει ιστούς το ιστολογιο(χαρ,χαρ αστειάκι) είναι να γράψω κάτι άλλο. Και τι καλύτερό από ενα νοστιμότατο και ταχύτατο γλυκάκι που μου πρότεινε η φίλη Πηνελόπη;

Σηκώστε μανίκια και ετοιμαστείτε να συγκλονιστείτε!



Υλικά:

1 κονσέρβα ζαχαρούχο γάλα (397 gr)
350 ml κρύο νερό (ψυγείου)
2 φακελάκια βανίλια ΣΤΙΓΜΗΣ Γιώτης (100 gr )
450 ml Κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί
2 πακέτα μπισκότα βανίλιας(εγώ έβαλα πτι-μπερ και oreo)
3 μεσαίου μεγέθους μπανάνες, κομμένες σε φέτες (αναλόγως πόσο σου αρέσει η μπανάνα, κανονίζεις κ πόσες θα αγοράσεις, δεν περιορίζω εγώ)

Εκτέλεση


Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το ζαχαρούχο με το παγωμένο νερό. Στη συνέχειά προσθέτουμε και τα δυο φακελάκια βανίλια ΓΙΩΤΗΣ(αν σας αρέσει αλλη γεύση, βάλτε την δε θα χαλάσουμε τις καρδιές μας) και χτυπάμε καλά, με σύρμα ή μίξερ.

Όταν ετοιμαστεί η κρεμουλα, την βάζουμε πεντε λεπτά στο ψυγείο. Οσο περιμένουμε χτυπάμε την κρέμα γαλακτος μέχρι να γίνει αφρατη σαντιγί. 

Οταν ετοιμαστεί η σαντιγί, βγάζουμε την κρέμα από το ψυγείο και σιγά σιγα τις ανακατεύουμε μαζί, μέχρι να γίνουν ενα σώμα, μια ψυχή.

Τώρα που ομογενοποιηθηκαν οι δυο κρέμες, είμαστε έτοιμοι να εκφραστούμε καλλιτεχνικά.

Παίρνουμε μπολ, μπολάκια, ποτηράκια, ότι θέλουμε βρε αδερφέ και στο πάτο τους βαζουμε μπισκοτάκια της προτίμησης μας. Η συνταγή έλεγε για μπισκότα βανίλιας, εγώ δεν είχα όμως και έβαλα oreo και πτι μπερ. Εξαιρετικα βγήκαν, υποθέτω ο,τι μπισκότο και να βάλεις νόστιμο θα βγει.

Παιρνουμε λοιπόν τα μπισκότα, τα βουτάμε γρήγορα σε γάλα, ίσα ίσα να μαλακώσουν, βάζουμε και λίγο λικέρ αν ειμαστε μερακλήδες και τα τοποθετούμε στη βάση του μπολ, ποτηριού, πιάτου μας.

Από πανω τοποθετούμε κομματάκια μπανάνας και πιο πάνω το μειγμα κρέμας-σαντιγί. 

Συνεχίζουμε όσο έχουμε ευχαρίστησή ή μέχρι να μας τελειώσουν τα υλικά.

Αφού τελειώσουμε το θεάρεστο έργο μας, τρίβουμε από πανω όσα μπισκότα μας περίσσεψαν  και το βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει. Εν συνεχεία απολαμβάνουμε υπεύθυνα και επιστρέφουμε εδώ για να καταθέσουμε την εμπειρία μας.

Υ.Γ Για ντεκορ μπορείτε να βάλετε ο,τι σας φωτίσει ο θεος πέρα απο μπισκοτοτριμματα. Προσωπικά, σε καποια ποτηράκια εβαλα τρίμματα και σε άλλα έτοιμο γλασσο γιωτης και από πανω χρωματιστές τρουφιτσες που είχα στο σπίτι.







Ελπίζω να σας αρεσει!


Η πρωτοτυπη συνταγη εδω:http://www.digitalscullery.eu/cook/?p=3268

Δεν υπάρχουν σχόλια: