Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012

Blogofoivos- 2



10. Σαράκι - Πάριος

Ο Δημιουργος δεν ζει στην εποχη του μαντ μεν που ολοι καπνιζουν σαν να μην υπαρχει αυριο. Πλεον ολοι επιδιωκουν να ειναι βεγκαν, κανουν γυμναστικη, πινουν βοτανα και διωχνουν μακρυα τις κακες συνηθειες. Ο Δημιουργος ομως, ειναι ανθρωπος και ξερει οτι  στην καψουρα και στο ντερτι δε θα πιες χυμο μαγκο να πανε κατω τα φαρμακια, αλλα ουισκια και παφα πουφα τα τσιγαρα. Και με αφορμη αυτο γραφει και εμεις ουρλιαζουμε με το χερι σηκωμενο καθε φορα που ο Σακης, Τακης, Μπαμπης δεν φερθηκε με μπεσα και φιλοτιμο: Είσαι το σαράκι που μου τρώει, μέρα με τη μέρα τη ψυχή και η νικοτίνη απ' το τσιγάρο που μου καταστρέφει τη ζωή. Είσαι βλαβερή ουσία κι εγώ τόσο εθισμένος που σε διώχνω μα στο τέλος σε ζητώ μετανιωμένος.

9. Είναι κάτι χαρακτήρες- Λαίδη
Το εν λογω τραγουδι δεν εχει στιχο Φοιβο, παρα μονο μουσικη. Και εδω τιθεται το αιωνιο διλημμα: το τραγουδι ειναι ο στιχος; η μελωδια; ο συνδυασμος; Η ταινια ειναι του σκηνοθετη; Και αν ναι ο σεναριογραφος μπρικια κολλαει; Οπως και να χει" Είναι κάτι χαρακτήρες, τελειωμένοι αναπτήρες, η καρδιά τους είναι άδεια, σου αφήνουνε σημάδια και είναι κάτι χαρακτήρες που σου στήνουν τις παρτίδες, πειραγμένα έχουν ζάρια και σου κλέβουν τα φεγγάρια."
Το μοτιβο του τσιγάρου επανέρχεται και τωρα εισαγεται και ο τζογος γιατι ο Δημιουργος δεν κρινει,γνωριζει και το περιθώριό. Πέρα του αδιαμφισβητου πολιτισμικου βαθους που διακρινει το εν λογω ασμα, πηρε πολλούς πόντους και απο το κλιπ. Μικρο κοριτσι ημανε οταν το χα ξαναδει, αλλα αυτη η γλυκια μουσταρδι κιτρινιλα σε συνδυασμο με το μωβ-ροζ χειλακια/ματακια της Λαιδης, με στοιχειωνει μεχρι σημερα.

8. Δεν εισαι τίποτα- Λαίδη
Άλλο ένα άσμα που δεν συνέγραψε ο Δημιουργός, αλλα έχει συνοδεύσει πολλά μεθυσμένα βράδια, απο αυτα που πίνεις τον Βόσπορο, το βάρος σου σε βότκα, παίρνεις τηλέφωνα και βρίζεις ανάμεσα σε δάκρυα. Εγω δε ξέρω φίλες μου, τα χουν κάνει αλλοι μαθαίνω, αλλα αν είσαι ΜΕΧΡΙ ΕΔΩ σκασμένη, να μην τον πάρει τον αχαιρευτο που σου χαει φαει τα καλύτερα σου χρόνια σου χει φάει, και να του πεις με στόμφο: "Αν δεν βουλιάζουνε και βάρκες και καράβια, απο τα αεροπλάνα αν δεν κόναβ τα φτερά, δεν θα καθόμουν στην αγάπη σου την άδεια, θα βρισκα τρόπο για να φύγω μακρυα"; Γιατί έτσι είμαστε εμεις οι ευαίσθητες, αγαπάμε, πληγωνόμαστε και μετά μεταναστεύουμε. Αραγε ειναι ντροπη να παραδεχτώ οτι επρεπε να φτάσει 2012 για να καταλάβω οτι η Λαίδη λέει "κουτέ";

7. Δεν την νοιάζει- Πάριος
Αγαπημένο τραγούδι, αγαπημενος ερμηνευτης αλλα επειδη εμεις σε τουτο μπλογκ δεν χαρίζουμε κάστανο, πρέπει να πουμε και μερικες μεγαλες αληθειες. Ρε αγαπακι, αν καθε βραδι που την περιμένεις να γυρίσει(ενω σε εγκατελειψε) η λυση ειναι να ζωγραφίζεις με μολύβι την μορφη της που σου λείπει ή να ψάχνεις παλια λαθη σε κατακαθια του καφε, σου χω νέα: ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑΓΥΡΙΣΕΙ γιατι α) δεν ξέρει ότι σου λειπει β)αν μαθει τι κανεις οταν λείπει, θα σε παρει για φλωρο και μαντεψε: ΔΕ ΘΑ ΞΑΝΑΓΥΡΙΣΕΙ. 

6. Χαμένα- Καιτούλα
Μα σαν σηκώθηκα να φύγω, πίσω κοίταξα για λίγο δάκρυσα που τότε είδα ότι πήγανε χαμένα, χαμένα, τα δάκρυα που ξόδεψα αγάπη μου για σένα. Τραγούδι για κάθε πονεμένη ύπαρξη, για κάθε γυναίκα που της έφαγε τα νιάτα και την πέταξε ο αχρείος σαν στυμμένη λεμονόκουπα, για σένα Ελληνιδα που δεν σε εκτίμησε ο αχρείος. 

5.  Το κοριτσάκι σου- Wannabe Anna
Και μιας και μιλάμε για κοριτσάκια πάμε σε ένα από τα αγαπημένα μου τραγούδια της Δε-δε-Δέσποινας. Τραγούδι της Μπομπ Μάρλεϊ εποχής, ακούγεται κολλητά με το προηγουμενο τραγούδι. Η αοιδός είναι εξίσου δακρυσμένη με την Καιτουλα, ο αχαΐρευτος εξισου αχαΐρευτος με της Καιτουλας, αλλά το τραγούδι ειναι σαφώς καλύτερό. Και τέλος πάντων, τι σόι άνδρας είσαι εσυ ρωτω που την κερνάς μονάχα πονο και δεν σε νοιάζει που για σένα αυτή, στο κλάμα πάλι βαλαντώνει. 

4. Αν δεν μπορείς- Μαζω
Και αφού εχεις κλάψει με τα δυο προαναφερθέντα, βαλε πονεμενη φίλη το Αν δεν μπορείς και άκου τον Γιωργαρο να καταθέτει: αν δεν μπορεις να με αγαπάς όπως και εγω, αν δε μπορείς στα όνειρα σου να μαι πρωταγωνιστης, αστο καλύτερα μην το ταλαιπωρεις. Και αντε μου στο διάολο αχαίρευτε, άιντε στην μάνα σου εγω είμαι νέα γυναικα δυνατή.

3. Το μαγαζάκι της καρδιάς μου- Θηλυκός Μάικλ

Μετά τα κοριτσάκια πάμε στα μαγαζάκια. Πλέον δεν πονάμε, έχουμε φτύσει τον αχαίρευτο και τώρα υμνούμε την καινούρια αγάπη. Πλέον η καρδιά μας είναι μαγαζάκι γεμάτο φίνα πράγματα, με βιτρίνα που γράφει σε αγαπώ και μάλιστα διανυκτερεύει. Δεν είμαστε γυναικες εμείς, υπερπροσφορά είμαστε.
2. Τέσσερις- Μαζω

Και επειδή γκωσαμε με όλες τις πονεμένες, την δεύτερή θέση επάξια κράτα το αγαπημένο μου λαϊκό αγορι. Άμα τον δεις απο κοντά, το φιζικ του δεν ανταποκρίνεται στην αντριλα που αναδυει η πονεμενη ερμηνεία του, αλλά δε βαριέσαι. Εσύ νέε, εργαζόμενε, φοιτητή. Ναι εσύ, που η άτιμη σε παράτησε, οταν κατεβάζεις τα ουισκγια και την βρίζεις βάλε στην διαπασών το ασμα και δώσε πόνο. Γιατί και οι άνδρες πονάνε και στους δρόμους τριγυρίζουν, γινονται κακά παιδιά.

1. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ

Από τα πιο αγαπημένα μου τραγούδια. Επιτέλους ηρθε η απόλυτη δικαίωσή μέσα από αυτήν την λίστα. Φοίβο, όσες τραγούδια και αν δώσεις στην Βικτόρια Χαλκιτη, οσα στιχακια γραμμένα σε χαρτοπετσέτα κανεις επιτυχίες, οσα ακατάληπτα τραγούδια και αν γράψεις, πάντα θα σε αγαπώ γιατι έγραψες το επιτέλους, το απολυτο φεμινιστικό άσμα:

Κι επιτέλους πάψε να αυτοτιμωρείσαι
που δεν μπόρεσες να είσαι αυτό που ήθελε,
μην ξεχνάς πολύ καλύτερη του είσαι,
πάψε πια να απολογείσαι για ό,τι γίνεται

Και επιτέλους πιστεψε στον εαυτό σου,
άκου με για το καλό σου, ζήσε όπως θες
Θα βρεθεί άλλος να αγαπήσει αυτό που είσαι
Πάψε πια να προσποιείσαι πως για όλα φταίς



Υ.Γ 1 Πολλά ευχαριστώ στην Μαρία και την Ειρήνη, χωρίς αυτές η λίστα θα ήταν κατά τι, λιγότερο ενδεικτική.
Υ.Γ Είναι αδιανόητο πόσο κακό μακιγιάζ και πόσες στριφογυριστές καρέκλες έχουν αυτά τα κλιπ.

2 σχόλια:

Manolis Vamvounis είπε...

αντε, τρελη συμπνοια έχουμε στην κορυφη :D

eva είπε...

Ετσι πρεπει, το επιτελους ειναι το απολυτο ασμα και βασικα ο λογος που εκανα την λιστα. Go μωρη Καιτουλα!!