Παρασκευή 25 Μαρτίου 2011

Best Actress in a leading Role


 Τόσες μέρες προσπαθώ να βρω έναν φοβερό, τρομερό και πάνω από όλα έξυπνο τρόπο για να παρουσιάζω τις λίστες μου. Τελικά τίποτα δεν βρήκα και σήμερα απλά να δείξω πόσο όμορφες μπορεί να είναι μερικές από τις καλύτερες ηθοποιούς που με θάμπωσαν φετο με τις ερμηνείες τους.

10. Annette Bening (The Kids Are All Right)


Μια ταινία που πέρασε αδιάφορη αλλά η πάντα καλή Ανετ έδωσε μια όμορφη, ζεστή, ανθρώπινη ερμηνεία και έπειθε απόλυτα σαν τον άνδρα του σπιτιού.

9. Nicole Kidman (Rabbit Hole)


Αιθέριας ομορφιάς γυναίκα αλλά το βλέμμα και τα μποτοξ της με κάνουν να νιώθω μια παγωνιά όποτε την κοιτάζω. Παρόλα αυτά είναι μια αδιαμφισβήτητα καλή ηθοποιός και η ερμηνεία της σαν χαροκαμένη μάνα ήταν από τις πολύ καλές της.

8. Carey Mulligan (Never Let Me Go)



Η Καθι του βιβλίου είναι ένα πανγλυκο γεμάτο ανθρωπιά και αγάπη πλάσμα που αποδέχεται στωικά την απάνθρωπη μοίρα της. Η σαν ξωτικό Καρευ την απέδωσε λιτα και υπέροχα.


7. Michelle Williams (Blue Valentine)


Ένας από τους ρόλους που θες να μπεις και να φωνάξεις τι θες μωρη και παιδεύεις το αγόρι? Δεν ξέρω αν η μελαγχολία στα μάτια της είναι ίδιον της ηθοποιού γιατί γενικά την έχει αλλά ταίριαζε γάντι στο ρόλο της. Έπειθε απόλυτα σαν γυναίκα που ασφυκτιά σε έναν γάμο που ποδοπάτησε τα όνειρα της και το γεγονός ότι την μισήσαμε όλοι, αποδεικνύει ότι ήταν καλή..

6. Anne Hathaway (Love and Other Drugs)


Αυτό το κορίτσι ποτέ δε μου άρεσε ούτε σαν γυναίκα ούτε σαν ηθοποιός. Και σε μια (υπέροχη) κομεντί κατάφερε να μου αλλάξει άρδην την γνώμη. Γλυκιά και εύθραυστη όπου χρειαζόταν, κουλ και σουπερ γαματη σε αλλά σημεία, μια κοπέλα να την πιεις στο ποτήρι. Και φο-βε-ρη χημεία με τον Τζεηκ.


5. Emma Stone, Easy A.


Ότι και καλά αυτή η κοπέλα δεν έχει πέραση στα αγόρια. ΝΑΙ ΚΑΛΑ. Απίστευτα σέξι, δροσερή και τσαχπνικη ερμηνεία σε έναν ρόλο που έχει χιλιοπαιχτει και αυτή κατάφερε να τον κάνει να φαίνεται uber cool.

4. Jennifer Lawrence (Winter's Bone)



Μια ταινία βαρετή και αργή που με την λιτή και ήρεμη ερμηνεία της την έκανε να απογειωθεί. Έβλεπα την απόγνωση και το πάθος στα μάτια της σε κάθε πλάνο.

3. Natalie Portman (Black Swan)



Επίσης μια γυναίκα που μου περνούσε αδιάφορη και σε αυτήν την ταινία με έκανε να καταπιώ την γλωσσά μου. Ενσάρκωσε ιδανικά την διττή φύση της και ήταν μια πληγωμένη ύπαρξη σαν λευκός κύκνος και μια γυναίκα φωτιά σαν μαύρος. Αν οι άλλες δυο κυρίες δεν μου έκαναν μεγαλύτερη εντύπωση θα ήταν πρώτη με διάφορα.

2. Takako Matsu (Kokuhaku)


Απλά υπέροχη. Ισορροπούσε υπέροχα ανάμεσα στη ψυχρότητα της εκδίκησης και στον πόνο της χαροκαμένη μάνας. Προσωπικά με τρόμαξε.

1. Hailee Steinfeld (True Grit)



Η ταινία το χω πει δε μου πολυάρεσε. Η συγκεκριμένη δεσποινίδα όμως πηρέ όλη την ταινία πάνω της. Στάθηκε επάξια διπλά στον The dude και όχι μονό δεν χάθηκε αλλά έκανε όλο το κόσμο να μιλεί για την ερμηνεία της. Έπαιξε σαν ενήλικας και φιλέ είναι μονό 14! Άξια,-

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Εγώ πάντως τη Μισέλ καθόλου δεν την μίσησα! Τι φταίει εκείνη που ο άλλος ήταν τόσο λίγος!
Penny
twitter.com/Pyksida

eva είπε...

Ναι δεν μισουμε την Μισελ αλλα την Σιντι. Ηθελα να την κοπανησω αλυπητα, αυτα να τα λεμε.