Πέμπτη 17 Μαρτίου 2011

Best Actress in a Supporting Role

   Στην προηγούμενη ανάρτηση μου ξέχασα να τονίσω ότι τα εν λόγω ποστ είναι οι ψήφοι μου για τα blogoscars 2011 που διοργανώνονται για πρώτη φορά από τους @manolis, @dark_tyler και @Rebelli0n.
Οι συμμετέχοντες ψηφίζουν  σε 7 διαφορετικές κατηγορίες και οι τελικές λίστες ανακοινώνονται στις 31 του μήνα. Περισσότερες πληροφορίες εδώ.


 Η σημερινή κατηγορία είναι Best Actress in a Supporting Role και η αλήθεια είναι ότι προβληματίστηκα για το ποιες από τις αξιότιμες κυρίες που έκαναν τα μαγικά τους φέτος, αξίζουν να μπουν στην λίστα μου. Στην αρχή σκέφτηκα να είμαι αντικειμενική, μετά σκεφτικά να γίνω κάργα υποκειμενική και εν τέλει έβαλα λίγο από όλα. 

10. Dakotta Fanning- Eclipse



The Volturi don't give second chances 

 Αυτό το χαριτωμένο κοριτσάκι με το τεράστιο ταλεντο, το βλεπουμε σε ταινιες απο πολυ μικρη ηλικία και προσωπικα το καμαρωνω παρα πολυ. Ειναι μόλις 17 Μαίων και η συμμετοχη της στο Eclipse ήρθε ύστερα απο δικη της απαιτηση μιας και δηλωνει μεγαλη φαν των βιβλιων. Το twilight saga το λες και υπερεκτιμημένη φουσκα, αξιο αναφορας μονο αν εισαι εφηβη αλλα σε αυτο το τριτο και καλύτερο μέρος της σειράς, η Ντακοτα τα σαρωσε ολα στο περασμα της. Παιζει λιγο αλλα ειναι φοβερη και σιγουρα η περσονα της ως Jane δεν ξεχνιέται.

 9. Helena Bohnmam Carter- King’s speech


Have we shown you how to start a nuclear war yet?

Λατρεμένη, λατρεμενη, λατρεμενη. Την αγαπω οσο λιγες γιατι ειναι ιδιαιτερη και σαν ανθρωπος αλλά και σαν ηθοποιος. Στην 8η θεση λοιπον, η αγαπημενη μου Ελενα για το ρολο της ως βασίλισσα στο King's speech. Ενας απο τους μετρημενους στα δακτυλα ρολους που παιζει φυσιολογικό άνθρωπο και ηταν εξαιρετικη. Στη φωτο, εικονιζεται απο τον ρολο της ως κοκκινη Βασίλισσα στο φετινο Alice in Wonderland. Κανονικα θα την εβαζα στην λιστα και για αυτον τον ρόλο, αλλά θα παθαιναμε overdose και αλλωστε ποσες βασιλλισες Ελενες χωρανε σε μια ταπεινη λίστα?

8. Amy Adams – The fighter


Stop callin' me an MTV girl... whatever that means.
  
Πανέμορφη γυναικα, σαν πορσελανινη κουκλα και φοβερη ηθοποιος. Ειτε σαν αλαφροισκιωτη πριγκίπισσα (Enchanted) ειτε σαν γκομενα ενος παλαιστη απο καποιο αμερικανικο βλαχοχωρι, είναι παντα εξαιρετική. Διπλό μπραβο που μπορεσε να σταθει στο υψος των περιστασεων μιας ταινιας ερμηνειών όπως το fighter.

7. Chloë Grace Moretz- Kick ass 


So, you wanna play? 

Το 14χρονο τούτο κορτσουδι το χω δει μονο στις 500 μέρες με την Σαμερ και στο κικ ας, και εχω να πω ότι είναι μεγάλο ταλέντο και αποδίδει τους ρολους της τοσο καλα που την θυμομαστε ολοι. Ειδικά στο κικ ας, ηταν μια μικρη θεα με την στολη της και το βρομόξυλο που έριχνε. Go girl!

6. Michelle Williams- Shutter Island



Oh god, please. You have to let me go.

  Την κοπελια τουτη την ηξερα μονο σαν την πρωταγωνιστρια απο τις Νεανικες ανησυχιες, για τον ρόλο της στο brokeback mountain και τον γαμο της με τον Ledger. Τα τελευταια δυο χρονια, την βλέπω σε υπεροχές ταινιες και αποδεικνυει μερα με την μερα ποσο χαρισματικη ειναι. Μπορει να μην πηρε το όσκαρ φέτος, αλλά αυτη η ωρα δε θα αργησει. Υπεροχη ηθοποιος και στο shutter island δινει μια ευαισθητη και συγκινητική ερμηνεία.

5. Μarion Cottilard- Inception


Do you know what it is to be a lover? Half of a whole?

 Η αξιότιμη κυρία Κοτιγιαρ είναι μια από τις γυναίκες που μισώ. Όμορφη όσο δεν πάει άλλο, Γαλλίδα με υπέροχο στυλ, ηθοποιός με τόσο ταλέντο που κάνει κτήμα της κάθε ρόλο της. Απολαυστική σε κάθε ταινία που την έχω δει, ποτέ δεν παίζει με μανιέρα. Στο ινσεψιο ήταν όσο τρελιαρα έπρεπε και έκανε τον Λεο να φέρει τον κόσμο ανάποδα για τα πανέμορφα μάτια της. Θεά από τις λίγες. 

4. Μellissa Leo- Fighter


Shut your mouth

  Ψέμματα δε θα πω. Την κυρία την ήξερα σαν όνομα, αλλά πριν το Fighter δεν την είχα δει να παίζει κάπου, οπότε εδώ δεν θα κάνω αναδρομή που την είδα και την αγάπησα. 
 Όπως έχω ήδη πει, το fighter είναι μια ταινία ερμηνειών και για κάποιο λόγο πέτυχαν τόσο διάνα που όλοι μα όλοι έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό. Εξαίρεση δεν θα μπορούσε να αποτελεί η Leo, στο ρόλο που της χάρισε το πολυπόθητο χρυσό αγαλματίδιο. Μαζί με την κυρία του νούμερο 3 αυτής της λίστας, αποτελούν το μητρικό πρότυπο, την Μάνα που όλοι θα θέλαμε να έχουμε. Η Alice Ward με τους δυο τις γιους και τις άλλες τόσες άσχημες και βλαχαρες κόρες είναι καταπιεστική, αυταρχική, μη σου τύχει. Η Melissa Leo είναι η γυναίκα που την ενσάρκωσε τόσο καλά που ήθελα να μπω στην οθόνη και να την χαστουκίσω.

3. Βarbara Hersley- Black swan


What happened to my sweet girl?

 Ούτε εδώ θα πω ψέμματα. Την εν λόγω κυρία την ήξερα μόνο σαν την (μεγαλο)κοπέλα του Naveen Andrews (Sayid- Lost), αν και από ότι διαβάζω έχει παίξει σε πολλά και αξιόλογα έργα. Το θέμα είναι ότι εγώ την είδα να παίζει την μάνα στο black swan και μου άρεσε πολύ. Μαζί με την Leo αποτελούν τα δυο απόλυτα μητρικά παραδείγματα.Αυταρχική, θέλει να έχει το απόλυτο ελέγχο της κόρης της που της φέρεται ακόμα σαν μωρό παιδί, μια Μανά- Κουράγιο που κάνει το μητρικό μου ένστικτο να χοροπηδά χαρωπό
 Δεν παίζει πολύ αλλά όσο παίζει ο ρόλος της προωθεί την ιστορία και η αλληλεπίδραση της με την Πορτμαν είναι εξαιρετική.


2. Helena Bonham Carter - Harry Potter and the deathly hallows



Avada Kedavra! 

  Η αλήθεια είναι ότι διχάστηκα λίγο με την λατρεμένη Ελενα, Όπως προείπα, την αγαπώ, την αγαπώ, την αγαπώ οπότε δεν είμαι και τόσο αντικειμενική απέναντι της. Ο ρόλος της ως Bellatrix Lestrange είναι ένας από τους πολλούς της τρελής μάγισσας που έχει παίξει στην μεγάλη της καριέρα. Παρότι όμως έχει παίξει πολλές φορές παρόμοιο ρόλο, ποτέ μα ποτέ δε θα έλεγα ότι παίζει με τον ίδιο τρόπο. Και αφού της ταιριάζουν τόσο γάντι οι ρόλοι που γυαλίζει το μάτι γιατί οχι? Στην δεύτερη θέση λοιπόν, η απολυτή κακιά του Χάρι Πότερ, η οποία παίζει μετρημένες σκηνές κάθε φορά, αλλά όποτε εμφανίζεται ξέρουμε ότι δεν θα μείνει πέτρα πάνω στην πέτρα. Είναι από τις ελάχιστες φορές που ο ηθοποιός ενσαρκώνει τόσο τέλεια αυτό που είχα στο μυαλό μου, διαβάζοντας το βιβλίο. Αγαπώ.


1) Milla Kunis- Black swan


 Did you have some sort of lezzie wet dream about me? Was I good? 



 Αυτό το κοριτσι το αγαπησα σαν κακομαθημενη Τζακι στην υπερλατρεμενη σειρα That 70s show(δείτε την, αξιζει). Μετα εμαθα οτι ειναι η αιωνια αγαπημενη του Μακολει Καλκιν και λιγο απόρησα για το τι συμβαινει μεσα στο πανεμορφο κεφαλακι της. Και πιο μετα την ειδα σαν ατακτη μπαλαρίνα στον μαυρο κυκνο κα καταλαβα γιατι ολος ο πλανητης επαθε σοκ μαζι της. 

Αδιανόητα ομορφη, ως Λιλυ ειναι πονηρο θηλυκο, κατεργαρα γυναικα που δεν της αρεσουν οι κανόνες. Το αντιπαλο δεος της πάντα συγκρατημενης Νινα, ειναι μια σαρωτικη γυναικα που την ποθούν ανδρες και γυναικες. Η ερωτικη της σκηνη θα στοιχειωσει πολλα ονειρα στα χρονια που θα έρθουν, και παροτι δεν ηταν οτι συγκλονιστικοτερο έχω δει εβερ, στην ταινια ηταν ακριβως όπως θα φανταζομουν μια αλανιαρα μπαλαρινα. Υπεροχη.-




Ειδική μνεία στην απόλυτη ύπαρξη, το πιο γλυκό πλάσμα, την πιο γουτσου γουτσου φατσούλα:



 Όπως και η προηγούμενη λίστα που ήταν τίγκα στα κακά αγόρια, αυτή είναι γεμάτη με κακά κορίτσια. Δε ξέρω τι λέει αυτό για μένα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: