Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011

Best actor in aleading role


Και με τούτα και με κεινα φτάσαμε στην 5η κατηγορία των blogoscars. Στο σημερινό μενού έχουμε τα αγόρια που πρωταγωνίστησαν εφετο στις καρδιές μας..

10. Robert Downey Jr (Due date/ Iron man 2)



If I miss the birth of my own child, I'm gonna choke you out with your own scarf. Wrap that thing 'round your head, and choke you out. 
                                      
Γιατί στην ταινία με τον πατριώτη ήταν απελπισμένος αλλά την coolness δεν την έχασε. Και ήταν και αστείος.

I told you I don't want to join your super-secret boy band. 

Γιατί σαν Iron man είναι από τις καλύτερες μεταφορές κομιξ ηρώων. Και μάντεψε, είναι cool και αστείος.

9. Jim Carrey (I Love You Phillip Morris)


I love you Phillip Morris!!

  Γιατί ποτέ δεν τον συμπάθησα αλλά καταφέρνει στους δραματικούς του ρόλους να είναι συγκλονιστικός. Σε μια ιδιαίτερη ταινία, κατάφερε να ισορροπήσει υπέροχα ανάμεσα στο δράμα και την κωμωδία χωρίς να γίνει γραφικός. Αν δεν έκανε τις καρμπόν γκριμάτσες του θα ήταν πιο πάνω.


8. Jake Gyllenhaal( Love and other drugs)


 Sometimes the things you want the most don't happen and what you least expect happens. I don't know - you meet thousands of people and none of them really touch you. And then you meet that one person and your life is changed. 

Γιατί είναι ωραίο αγόρι μεν αλλά και εξαιρετικός ηθοποιός, από τους πιο ελπιδοφόρους της γενιάς του. Γιατί στην ταινία ήταν τόσο γλυκός που ήθελα να τον κάνω αγκαλίτσα.

7. James Franco- 127 Hours


You know, I've been thinking. Everything is... just comes together. It's me. I chose this. I chose all this. This rock... this rock has been waiting for me my entire life. It's entire life, ever since it was a bit of meteorite a million, billion years ago. In space. It's been waiting, to come here. Right, right here. I've been moving towards it my entire life. The minute I was born, every breath that I've taken, every action has been leading me to this crack on the out surface. 

Το τρίτο ωραίο αγόρι της λίστας μου πέρασε όλη την ταινία με το χέρι του πλακωμένο και δεν βαρέθηκα. Γιατί μιλάμε για μια ταινία που δεν είναι καν τόσο καλή σεναριακά και παρόλα αυτά η υποκριτική του σε κρατάει. Και γιατί υποδύθηκε έναν ηρώα που εύκολα γίνεται μελό αλλα το αγαπημενο αγορι με ευκολία ξέφυγε από τα κλισέ.

6. Ryan Reynolds (Buried)


I'm buried in a box. I'm buried in a box! 

Γιατί είναι το αγόρι που πέρασε μια ταινία σε ένα μισοσκότεινο φέρετρο. Γιατί δεν είχε στην πλάτη του τις σκηνοθετικές μαγκιές ενός Boyle και παρότι δεν τον θεωρώ κάνα ηθοποιό αξιώσεων κατάφερε να με κρατήσει. Γιατί ήταν μια ταινία προβλεψιμοτατη και παρόλα αυτά, ο αξιότιμος κύριος Reynolds  έκανε την διάφορα με τη ένταση και την μεγάλη γκάμα των συναισθημάτων που αποτύπωσε.

5. Jeff Bridges- True Grit


 I do not know. Possibly in the belief it'd make him more dead. 

Γιατί είναι ο Dude, γιατί είναι θεούλης, γιατί είναι αφόρητα cool, γιατί είναι ηθοποιάρα από τις λίγες, γιατί τις μισές φόρες δεν έχω ιδέα τι λέει, γιατί έχει θανατηφόρο βλέμμα.

4. Colin Firth- The King's Speech


 If I'm King, where's my power? Can I form a government? Can I levy a tax, declare a war? No! And yet I am the seat of all authority. Why? Because the nation believes that when I speak, I speak for them. But I can't speak. 

Γιατί είχε τον αέρα του βασιλιά αλλά όταν κεκεδιζε γινόταν ένα ανυπεράσπιστο κακομαθημένο παιδάκι.. Γιατί το κεκέδισμα ήταν το πριμ αλλά η απελπισία στο βλέμμα ήταν αυτό που ξεχώρισε την ερμηνεία του. Γιατί έπαιξε έναν άγγλο βασιλιά διάολε, και ήταν χαριτωμένος και ενδιαφέρον.

3. Leonardo DiCaprio ( Shutter Island )


Which would be worse, to live as a monster, or to die as a good man? 

Γιατί ξεκίνησε σαν μια ωραία φατσουλα που έπαιξε στην απόλυτη επιτυχία των 90s και κατέληξε σε έναν συγκλονιστικό ηθοποιός που παίζει υπέροχους και πολυεπιπεδους ρόλους. Γιατί στο Νησί έπαιζε με το μυαλό μας, γιατί για κάποιο λόγο όλα τα βραβεία των αγνοούν. Γιατί είναι πολύ ωραίο αγόρι που διαλέγει πάντα εξαιρετικές και ιδιαίτερες ταινίες.

2. Jesse Eisenberg- The Social Network


I don't want friends. 


Γιατί έπαιξε σε μια γαμάτη ταινία, με υπέροχους β ρόλους και παρόλα αυτά έλαμψε. Γιατί το νευρωτικό παίξιμο του, η ταχυτάτη ομιλία του, το  όλο στήσιμο του με έπεισε ότι είναι όντως ένα αλαζονικό geek με μεγάλη ευφυΐα και ακόμα μεγαλύτερο εγωισμό.

  1. Ryan Gosling- Blue Valentine

Babe, that's how they laugh in the future! 

Γιατί είναι σταθερά υπέροχος όπου τον έχω δει. Γιατί είναι αλανάκι,  cool και με υπέροχα κουταβίσιο βλέμμα που στάζει ερώτα και με κάνει να λιώνω. Γιατί έπαιξε τον «κακό» και παρόλα αυτά όλοι τον συμπονέσαμε. Γιατί μπορεί να μην καταλάβαμε πως φτάσαμε η Σιντι να τον μισεί  αλλά παρόλα αυτά πήραμε το μέρος του. Γιατί είναι από τα (όμορφα) αγόρια που θα μας απασχολήσει πολύ στο μέλλον.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Σχετικά με τον Ντι Κάπριο: συμφωνώ με τη διαφορά ότι ξεκίνησε και ως συγκλονιστικός ηθοποιός (έστω και μινιατούρα ηλικιακά!)
Kudos για όλες τις φωτο! Ωραίο ποστ!

Penn
http://twitter.com/Pyksida

eva είπε...

Οντως ηταν καλος στον Τιτανικο, δεν ηταν απλα ενας ωραιος αλλα η εξελικη του ηταν συγκλονιστικη.

Ευχαριστω για τα καλα σου λογια!

blogue είπε...

Αν δεν ήταν ο Firth φέτος που ήταν ΣΥ-ΓΚΛΟ-ΝΙ-ΣΤΙ-ΚΟΣ θα έβγαινα με πανό στους δρόμους να διαφημίζω τον Gosling. Λόγω της ερμηνείας του στο Blue Valentine μου άλλαξε τελείως τον τρόπο που τον βλέπω. Ήταν πολύ άδικο που δεν ήταν προτεινόμενος στα Όσκαρ.

*Christina

eva είπε...

Εγω το αγορι το αγαπησα απο το Ημερολογιο και η αγαπη μου δε λεει να σβησει. Παντως το οσκαρακι δεν ειναι πολυ μακρια..