Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2012

Lost in translation



Everyone wants to be found.

Υπόθεση:
Ένας μεσήλικας ηθοποιός πηγαίνει στο Τόκυο για ένα διαφημιστικο. Μια νεαρή κοπέλα ακολουθεί τον σύζυγο της για δουλειες και βαριεται ολη μερα μονη στο ξενοδοχείο. Τι θα συμβει οταν η μοιρα θα τους φερει κοντα;

Trailer:

Η ταπεινή μου άποψη:

Το Lost in translation ειναι η δευτερη δουλεια της Σοφία Κόπολα μετα το υπεροχο Virgin Suicides και θεωρείται το peak της συντομης καρίερας της.

Αυτος ειναι ο Μπομ, ένας μεσήλικας ηθοποιός, οχι πολύ νέος, οχι πολυ ωραιος, οχι πολυ ευτυχισμενος. Αυτη ειναι η Σαρλοτ. Πολυ νεα, πολύ ωραία, πολυ μονη. Με φοντο το αχανες Τοκυο, οι δυο φαινομενικα ασυμβατοι ανθρωποι θα συναντηθούνκαι οι ζωες τους θα μπλεχτουν με εναν ομορφο και ανθρωπινο τροπο.

Χαμένοι στην μετάφραση μιας και κανείς δε μιλα την γλωσσα και οι μεταφραστες δε βοηθουν ιδιατερα, χαμενοι στην μεταφραση της ζωης τους μη μπορώντας να βγουν ο καθενας απο τα προσωπικα του αδιεξοδα. Ο μεν Μπομ βλέπει την ζωη του να τον πνιγει, η δε Σαρλοτ βλεπει το παρόν του Μπομπ σαν το δικο της μελλον και τρομάζει. Το προσωπικο τους χαος, τους οδηγεί σε πολλές άυπνες νυχτες οι οποιες με την σειρα τους οδηγουν στην δημιουργια μιας γλυκιάς φιλιας.

Ο Μπιλ Μαρευ ειναι συγκλονιστικός στον ρολο του, καθε πλανο του ηταν χρυσος. (Αυτο)σαρκαστικος, ευαισθητος, ευθυμος και μελαγχολικος αποδιδει ευστοχα τον ρόλο του και γεννα στον θεατη πληθος συναισθηματων.

Η Σκαρλετ, παρα το πολυ νεαρό της ηλικίας της, στεκεται ισαξια διπλα του, χωρις να φαινεται παραταιρα μικρη. Πειθει σαν χαμενη κοπελιτσα που πνιγεται μεσα στην μεγαλουπολη, χωρις ποτε να χάσει την φρεσκαδα της.

Ο αγαπημένος Ριμπισι, παζει τοσο οσο χρειαζεται για να δειξει ποσο μονη αφηνει την γυναικα του ενώ η Φαρις ειναι τσαχπινα, χαζουλα, αναλαφρη και δινει εναν πολυ αστειο τονο οποτε εμφανιζεται.

Η Κοπολα κανει εξαιρετικη δουλεια στην σκηνοθεσια, με οπλα της ενα λιτο αλλα μεστο σεναριο, ταιριαστή μουσικη και ακομα πιο ταιριαστη φωτογραφια.

Μια ταινια για την μοναξια που ολοι καποτε νιωθουμε ανεξαρτητα απο το ποσο κοσμο εχουμε διπλα μας, για τις σχεσεις, για την φιλια που γεννιεται στα πιο περιεργα μερη, για την αγαπη που εκφραζεται με πολλους τροπους, για την επικοινωνια αναμεσα στους πιο ασυμβατους ανθρωπους. Μια ταινια που κυλάει σαν νερακι και εχει μια απο τις πιο ομορφες και ερωτικες(αλλα οχι ερωτικες) σκηνες που χω δει..


Cast

Bill Murray
Scarlett Johansson
Giovanni Ribisi 

Anna Faris

Sometimes you have to go halfway around the world to come full circle

Δεν υπάρχουν σχόλια: