Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2012

The Virgin Suicides





"Εντέλει, δεν είχε σημασία πόσων χρονών ήταν, ή το ότι ήταν κορίτσια, μα μονάχα το ότι τις είχαμε αγαπήσει και δεν μας άκουσαν που τις φωνάζαμε, ακόμη δεν μας ακούν..."

Υπόθεση:

Σε ενα όμορφο αμερικάνικο προάστιο του 1970, ζει ενα ζευγαρι(James Woods και Kathleen Turner), με τις κόρες Therese (Leslie Hayman), Mary (A.J. Cook), Bonnie (Chelse Swain), Lex (Kirsten Dunst) και Cecilia (Hanna R. Hall). Η συντηρητικότητα των γονιών αποτελούν τροχοπέδη για την ευτυχια των κοριτσιών, που καταλήγουν να ζουν σαν φυλακισμενα. Πως θα τελειώσει αραγε η ιστορια;

Trailer:



Η ταπεινή μου άποψη:

Η ταινία βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο του Τζεφρυ Ευγενίδη και αποτελεί το ντεμπούτο της Σοφία Κόπολα σε σκηνοθεσία και σενάριο. Μια όμορφη σκληρή ταινία, με υπέροχες σκηνοθετικές τσαχπινιές, ταιριαστή φωτογραφία και εξαιρετική μουσική. Η Κόπολα ειναι εξαιρετική αν αναλογιστούμε ότι είναι η πρώτη της δουλειά και αυτος ειναι ο λόγος ότι το 99 ειχε κυκλοφορήσει η φήμη οτι μπορει να είχε σκηνοθετήσει ο πατέρας της και όχι αυτή..

Το νεαρό κάστ, ειναι ιδανικό στους ρόλους των πεντε αδερφών και εξισου ταιριαστα είναι τα 4 αγόρια γειτονόπουλα που σε όλη τη ταινία παρακολουθούν τις κοπέλες.

Ιδανική είναι και η αφηγηση της ταινίας απο τα μάτια των ενήλικων πλέον αγοριών που μαζεύτηκαν να λύσουν το μυστηριο των αποκοσμων, απομονωμένων, όμορφων αδερφών Λίσμπον. Επειδη ακριβως τα αγόρια ποτέ δε μπόρεσαν να προσεγγίσουν οπως ήθελαν τα κορίτσια, η αγαπη τους για αυτες έχει μια όμορφη, μελαγχολική χροια την οποία η ταινια ευστοχα αποδιδει.

Η ταινία μου άρεσε πάρα πολύ και μετάνιωσα που δεν την ειχα δει νωρίτερα. Ενω είναι μια απλή ιστορία κατορθώνει μέσα στην 1,5 ωρα του να κρατά αμείωτο το ενδιαφέρον χωρις να πλατειάζει καθόλου. Μια ιστορία για την αγνη εφηβική αγάπη, την μοναξιά, την καταπίεση, την εφηβεία, τους ανθρώπους που ξέρουν αλλα σιωπούν. Μια ιστορία απο αυτες που ακουμε που και που στις ειδήσεις και λέμε ότι αποκλείεται να υπάρχει τόση μοναξια και θλίψη. Και όμως..


Cast


James Woods
Kathleen Turner
Kirsten Dunst
Josh Hartnett
A.J. Cook
Hanna R. Hall
Leslie Hayman
Chelse Swain




Beautiful, mysterious, haunting, invariably fatal. Just like life.

Δεν υπάρχουν σχόλια: